Stednjaci
12/28/2008
"Višefunkcionalne rerne: četiri načina grejanja u jednoj rerni".
Višefunkcionalni princip je oprobani, uspešni recept Boša za raznoliku, kreativnu kuhinju - sa četiri vrsta grejanja: |
||
![]() |
![]() |
Svaka vrsta grejanja ima svoja preimućstva:
Gornje/donje grejanje Pravi način grejanja za pečenje hleba, patišpanje, vlažnih voćnih kolača kao i za reš pečeno juneće, teleće pečenje ili divljač. |
![]() |
![]() |
Topli vazduh Ventilator omogućava stalno kruženje vazduha u rerni, tako da se namirnice peku ravnomerno sa svih strana. Idealno za pečenje kolača i finih voćnih torti. |
![]() |
![]() |
Roštilj Za tanke komade kao što su stekovi, riba, tost, kobasice ili jela sa sirom koja odozgo treba da se zapeku. |
![]() |
![]() |
Infraroštilj sa kruženjem vazduha Izvanredno za pečenje velikih komada mesa kao rolovanog mesa, buta ili živine, kao npr. patke ili guske. Kod ove vrste grejanja, roštilj i ventilator uključuju se naizmenično. Vrata rerne ostaju zatvorena - čime se štedi do 50% električne energije. |
![]() |
![]() |
Četvorostruki indikator preostale toplote doprinosi uštedi električne energije.
U polju na sredini uređaja, crvene kontrolne sijalice pokazuju za svaku ringlu ponaosob da li je preostala toplota. To je praktična mera predostrožnosti, koja takođe doprinosi uštedi energije. Naime, preostala toplota može se koristiti za zagrevanje jela. Ako postoji samo jedna indikacija za preostalu toplotu, jedna kontrolna sijalica pokazuje preostalu toplotu na svim ringlama. |
![]() |
![]() |
Katalizator za samočišćenje
Spravljanje pečenja, roštilja i kolača treba da bude zadovoljstvo - a da posle toga ne iziskuje previše rada. Zbog toga su sve unutrašnje površine rerne opremanje sistemom za samočišćenje. Mrlje masnoće i sosova nestaju skoro "same od sebe".
Ploča od staklene keramike: praktična, otporna i lako se održava
|
![]() |
![]() |
Savremena tehnika za modernu kuhinju
Budući da se u mikrotalasnoj pećnici ne upotrebljavaju masnoće, već samo malo vode, tako da se sve namirnice kuvaju u sopstvenom soku, ovakvim načinom pripreme očuvaćete u potpunosti ukus namirnica, vitamine i minerale - niti se prirodne soli gube kuvanjem. Ovo je najzdravija priprema za sve koji daju prednost dijetalnoj hrani ili ne podnose materije koje se oslobađaju pri pečenju. |
![]() |
![]() |
Odgovarajuće posuđe za mikrotalasnu pećnicu Važno: upotrebljavate, molimo Vas, samo posuđe pogodno za mikrolalasnu pećnicu (označeno na etiketi proizvođača) od stakla, porcelana ili plastičnih materijala otpornih na toplotu. Vodite računa da je ovo posuđe pogodno i za roštilj.
Montaža ispod visećih elemenata |
0 Comments Add your own
Leave a Reply